The European Venue for Green Ideas
29.03.2017
Így működik a félelemgazdálkodás – Orbán esete a létbizonytalansággal

Interjú Lakner Zoltán politológussal arról, hogyan talál egymásra az orbáni retorikában a szociális létbizonytalanság, az identitásvesztés és a nemzetbiztonság.

Read more
01.09.2015
A mozgalomépítésnek hatalmas irodalma van, de nincs általános tanulsága

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy aki nem szervez politikailag értelmezhető mozgalmat, annak az érdekei nem is számítanak a közéletben. Ez is nagyban hozzájárul a politika élet egyenlőtlenségéhez – véli interjúnkban Gyagyi Ágnes szociológus.

Read more
27.08.2015
Így lobbiznak szét minket az EU-ban

A lobbisták beépültek az uniós intézmények szövetébe – írja könyvében José Bové zöld EP-képviselő. Brüsszelben tízezrével találni lobbistákat; ráadásul egy részük leendő vagy egykori EU-hivatalnok, aki belülről ismeri a rendszer minden gyenge pontját.

Read more
01.03.2015
A külpolitikában a zöld alapelvek felülvizsgálatra szorulnak

A gyógyszereknek és a vizespalackoknak számtalan előnyük van egy krízishelyzetben, de egy valamire biztosan nem jók: az Iszlám Államot nem lehet velük feltartani.

Read more
17.02.2015
Eladni egy országot

Február 17-én Magyarországon munkalátogatást tesz Vlagyimir Putyin orosz elnök. A magyar miniszterelnökkel folytatott megbeszélésen a hivatalos nyilatkozatok szerint kétoldalú politikai és gazdasági kapcsolatokról, energiabiztonsági ügyekről lesz szó. Mégis mire számíthatunk?

Read more
16.01.2015
Ellenállás az iszlamofóbával szemben – Nem viselhetjük el az intoleranciát!

A politikusoknak is rá kell végre jönniük, hogy az iszlámellenesség a rasszizmus egy fajtája. A döntéshozók sajnos nagyon távol vannak még attól, hogy ezt felismerjék – írja Langer Ármin, a berlini Salaam-Schalom Initiative koordinátora.

Read more