24.09.2021
Tregjet e karbonit janë rruga më e shkurtër për një Marrëveshje të Re të Gjelbër

Problemet e gjata me politikën e BE -së për klimën janë kapërcyer dhe paratë e vërteta janë në tryezë për tranzicionin. Pyetja është a do të jetë e mjaftueshme.

Read more
24.09.2021
Te luftuarit e mohimit të ri të ndryshimeve klimatike

Kate Aronoff përshkruan sesi po merr një lloj të ri të mohimit në industrinë e karburanteve fosile, një përpjekje për të shmangur ndryshimet sistematike dhe për të mbrojtur modelin e biznesit.

Read more
24.09.2021
Komunitetet mund të udhëheqin tranzicionin energjetik të Europës

Pau Ruiz Guix konsideron një model bashkëpunimi i cili mblodhi dhjetëra mijëra qytetarë pas erës në det të hapur në Kopenhagen. Me mbështetjen e duhur nga qeveritë dhe BE -ja, komunitetet në të gjithë Europën mund të jenë në zemër të një sistemi të qëndrueshëm energjetik.

Read more
24.09.2021
Tregimi në Sytë e Stuhisë: Pandemia përmes Lenteve të shkatërrimit të Mjedisit

Në Çrregullimi i Madh (2016), romancieri i mirënjohur Amitav Ghosh argumenton se: “Brezat e ardhshëm do të shikojnë prapa në dështimin për të kuptuar shkallën e prishjes së mjedisit si marrëzi”. Ne folëm me autorin për paralelet midis krizës klimaterike dhe pandemisë, dhe imagjinimit të alternativave për botën tonë të ndërlidhur.

Read more
24.09.2021
Si gjykatat hije kërcënojnë klimën

Një rastje që e lejon që lejon korporatat e padisin e shtetit kombëtar

Read more
23.09.2021
Fuqitë e pakufizuara në kohën e Pandemisë

Pandemia e koronavirusit po vertetohet të jetë një pretekst për kapjen e pushtetit nga udhëheqësit autoritarë në të gjithë botën. Në Hungari, një ligj i ri emergjence i ka dhënë kryeministrit Viktor Orban pushtet të pakufizuar për të qeverisur me dekret. Për shkencëtarin politik András Bozóki, Hungaria tani është diktatura e parë brenda Bashkimit Europian. Kjo intervistë zbulon se çfarë do të thotë ky grup masash urgjente për rrugën e Hungarisë larg demokracisë.

Read more
14.09.2021
Ekonomia post-Covid përtej kapitalizmit

Kriza e Corones e ka bërë të qartë se kapitalizmi është vetëm një prej mënyrave nga e cila tregu mund të marre forme. Mund të jetë gjithashtu krejt ndryshe. Ajo që vijon është një lutje për një ekonomi post-Covid në të cilën tregu bazohet përsëri në komunitet dhe mund të rregullohet më mirë nga shteti.

Read more
09.09.2021
Qëndrueshmëria jonë është katastrofa e dikujt tjetër: Qytetet dhe Mjedisi

A jemi në rrugën e duhur për të krijuar qytete miqësore me mjedisin? Sic eshte realiteti sot, vendosja e shumë shpresave në mjediset urbane të mbingarkuara nga teknologjia mund të pengojë ndjeshëm progresin drejt një të ardhmeje të qëndrueshme, pasi zgjidhjet e mprehta tekniko-menaxheriale janë bërë alibia e përsosur për intensifikimin e nxjerrjes së burimeve, përfitimin dhe rritjen e pabarazisë në qytetet tona.

Read more
09.09.2021
Dilema politike e inxhinierisë klimatike

Retë e bardha, pasqyrat në hapësirë, pyjet e krijuara artificialisht, fabrikat që nxjerrin CO2 nga qielli: teknikat për të manipuluar klimën dhe për të kufizuar dëmet klimatike po fitojnë popullaritet, por ato ngrenë shumë pyetje politike.

Read more
09.09.2021
Politika e perfaqësimit në lëvizjen e klimës.

Për dekada, puna e palodhur e aktivistëve në të gjithë botën ka avancuar axhendën e klimës, duke rritur ndërgjegjësimin e publikut dhe ambiciet politike. Megjithatë, sot fama e një aktivisti suedez nuk njihet.

Read more
  • 1
  • 2

Cookies on our website allow us to deliver better content by enhancing our understanding of what pages are visited. Data from cookies is stored anonymously and only shared with analytics partners in an anonymised form.

Find out more about our use of cookies in our privacy policy.